8/2/16

夏野菜のひと皿 summer dishes





夏休み直前
ケータリングのご依頼がありました



























ドイツからの留学生が滞在するご家庭
次の日は帰国するという最後のお夕食

この季節にすずしげな寒天よせ 水辺の情景
キヌアを水底の玉砂利にみたて
針生姜、紫蘇で水の流れを
ズッキーニのめだか(?)が泳いでいます
他に長いも、いんげんなどもあしらって 









もう一品は湯葉しんじょうと夏野菜の炊き合わせ
しんじょうには枝豆をすりつぶしたものと粒を入れ夏らしく
茄子は揚げ焼きにしてから煮含め
ミニトマトは湯剥きして出汁につけました
高野豆腐からじゅっとお出汁があふれます
お宅に伺って盛りつけてから 椎茸の出汁あんをかけました





 
家族みなで餃子を手づくりするとのことだったので
中華っぽいほうがいいかなと迷いつつも
日本食好きと伺って、正統派の日本食を目指しましたが
いかがだったでしょうか...

楽しんでいただけたら幸いです




for a family dinner with a foreign student from germany
who loves japanese food

i prepared 
kanten agar gel cake
'a tiny pond' in which a small zucchini fish swimming
with quinoa, chinese yam, green kidney bean pod, ginger, shiso perilla

and
cooked summer veges and yuba&tofu dumpling in dashi soup
dumpling was made with tofu, chinese yam and green soy beans
wrapped with yuba soy paper (skin of boiled soy milk)
dehydrated tofu, eggplant, petite tomato, green kidney pod
cooked in vegan dashi soup separatedly with each proper taste

hope they have enjoyed my dishes
thank you very much

 
 

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